måndag 29 augusti 2011

Tappsko.. Igen

Igår när jag kom till stallet såg jag att Malwin tappat en bak sko, ingen större förvåning med tanke på hur hovarna ser ut, men ff väldigt irriterande. Fick inte tag på någon hovslagare heller. Det värsta var nog att det satt fast 2 sömmar i sulan på han. Letade fram hammare och nån tång men dom satt rejält så jag fick inte ur dom, men ville absolut inte att dom skulle sitta kvar utifall dom gjorde ont eller skulle kunna skada han, för dom satt lite tokigt till. Ringde till Allo och hon kom och hjälpte mig så tillslut fick vi ut dom. Det är tur att hans hage är mjuk och det finns inga stenar iaf. Fanns inte så mycket mer att göra så jag släppte ut han igen efter en rykt.
Idag åkte jag bara dit för att kolla hovarna, så gick bara ut i hagen med hovkrats, sårspray och aloe vera gel. Han var inte varm i någon hov så jag hoppas att han inte har ont efter gårdagen, dock såg jag att han började få ett litet skav efter en kotring så fick ta bort den. Lätt att det blir så när det är så blött och det är gummi som ligger mot. Har inte kunna ridit han nått sen jag fick han, om man inte räknar med en skrittur, så det känns inte så roligt. Tänker inte sitta upp heller förren jag känner att hovarna är okej, är väldigt kräsen när det gäller sånt. Utan hovar, ingen häst.
Det positiva i allt det här är iaf att han verkar ha kommit in i flocken väldigt bra nu och han ser ut att stortrivas! Jätteroligt att se han på lösdrigt med andra hästar eftersom han alltid fick gå själv förra året jag hade honom. Lösdrift är nog det bästa (iaf hittills, får se hur vintern är) jag någonsin har gjort, både för mig själv (mindre arbete för armen) och för Malwin av naturliga orsaker. Han man möjlighet att ha sin häst på en bra lösdrift tycker jag verkligen att man ska prova. Inge fel att ha hästen uppstallad dock, kan vara väldigt praktiskt det med.

Imorrn ska vi iaf till ryttarstugan och hämta vårat Hoof First som har kommit, hoppas att det hjälper med en superfart, iaf hjälper bra. Har bara hört bra saker om det så det ska nog bli bra det med.

onsdag 24 augusti 2011

mysdag

Åkte buss för första gången till stallet idag. Har aldrig åkt med den bussen så trodde nästan att chauffören hade kidnappat oss för han åkte en sån knasig väg men kom fram dit jag skulle tillslut iaf. Min kompis Allo väntade på hållplatsen med sin racermoppe för vi skulle till hennes foderhäst Balder först. Hon longerade han lite först sen sadla vi om eftersom jag skulle prova han. Kom knappt upp även fast Allo kastade upp mig så det krävdes en del kravlande haha. Han är iaf nog den svåraste och envisaste häst jag någonsin har ridit. Riktigt svår var han, tung, stark och låst och han lyfter inte på benen ordentligt så han höll på att snubbla. Kan inte rida såna hästar egentligen pga min arm men var tvungen att prova Allos ögonsten. Ännu en gång har vi kommit fram till att våra hästsmaker är så långt ifrån varandra dom kan komma, men tur är väl det, då får vi ha våra prinsar för oss själva!
Jag red bara en kort stund, fick så ont, så Allo hoppa upp sen. Hon rider alltid barbacka så hon har värsta superbalansen.
Efter Balder åkte vi vidare till Malwin, dom står ganska nära varandra. Han stod ensam nära grinden igen så allt gick superbra, bara för att Allo skulle med. Lovar att det kommer vara jättekrångligt när jag är ensam imorgon haha.
Blev en liten snabbrykt och flugsprayning sen gick vi ut på promenad. Han blev rädd på 1 ställe bara men inge mycket sen skötte han sig super resten av tiden, fast han tappade min tröja jag hade lagt på hans rygg. x) Vet inte hur länge vi var ute, kanske en halvtimme, bara skritt förutom en liten sträcka då jag travade så Allo kunde kolla hur han rörde sig. Han markerar lätt på vf men det är förmodligen och förhoppningsvis bara för att han är öm i foten.
När vi släppt ut han i hagen igen fick han ett mumsigt äpple som jag fått av Allo sen skjutsade hon mig till bussen vid köpis. :D

Stallet




Allo och Balder

Bildbomb

Bildbomb från idag, får nog dela upp det i flera inlägg dock för jag fattar inte hur man får in mer bilder är såhär XD








Jag och Balder


tisdag 23 augusti 2011

Tänkte ladda upp en bild i förra inlägget men det överskred nån gräns så det funkade inte. Slänger upp 2 st istället i det här inlägget. :D


.

sol ~

Åh vilket mysigt väder det var idag, helt perfekt! Min kompis Carro följde med ut till stallet idag, vi hade tur igen med hästarna, Malwin stod närmast och dom andra längst bort så det var supersmidigt. Han är så snäll och mysig min prins så det är inte klokt :D Vi började med att rykta han, och han bara stod och mös, sen gick vi ut på en promenad. Han är så lugn och avslappnad här, det var han inte alls på samma sätt där jag hade han förr så jag tror han trivs ganska så bra. Vi var ute och gick i ca 30min och vi stötte på en död snok, en mosad fågel och massa hästar i magarna längs vägen. I början gick han rätt segt men sen kom han igång och gick på superbra. Jag ska bara gå med han nu i början och kanske om en vecka eller så börjar jag rida. Känns som man får en väldigt bra kontakt när man går ut och går bara också. Imorgon ska jag försöka ta med kameran ut om det är fint väder och kanske gör han extra söt med lindor om jag orkar.
När vi kom tillbaka gick vi ganska bråttom för jag hade en läkartid som jag nästan var sen till, men sen visade sig att hälsocentralen klantat till sig och bokat in mig på fel dag, nämligen igår. Fick en ny tid på Måndag dock och vi tog lite prover idag så det var inte helt i onödan. x)

måndag 22 augusti 2011

~

Åkte till stallet vid halv 1 idag eftersom jag trodde det skulle ta ett tag att få in Malwin. Hovslagaren skulle komma vid 2.
Malwin är utstött i hagen och Joker (den högsta i rang) tycker inte alls om honom utan han jagar bort han så fort han kommer nära så det är ganska svårt att få in Malwin i stallet då man oftast måste gå förbi dom andra. Joker är så sjukt respektlös så han bryr sig inte alls om mig utan jagar bort Malwin även om jag leder han och försöker hålla avstånd. Han bryr sig inte heller om man står mer grimskaft och spö och viftar, inte ens om man slår till han. Idag vände han sig till och med om och gjorde ett litet utfall mot mig, inte alls kul! Han skulle verkligen behöva nån som jobbar med han..
Det var iaf därför jag trodde det skulle ta lång tid men jag hade tur så Malwin stod nära utgången och dom andra hästarna längst bort så det gick väldigt smidigt. Hade tajmat in hovslagaren väldigt bra också då han tappade en framsko igår.
Vi hade ganska lång tid på oss innan hovslagaren kom så det blev en rejäl rykt och behandling av alla sår han fått från hagen.
Hovis tyckte iaf att hans fötter var ganska förstörda. Han kunde inte göra så mycket eftersom det knappt fanns nått att fästa sömmarna i så han slog bara på framskon och fixade nitarna och strålarnna lite sen sa han att jag skulle ringa han nästa vecka igen så skulle han komma tillbaka när det fanns mer att jobba med. Ska inte rida han så mycket nu utan bara gå promenader tills hovarna och gallorna i benen blivit bättre, plus att han är lite öm i fötterna just nu.
Efter vi släppt ut han åkte vi till ryttarstugan och beställde Hoof First från märket Horse first (tror det heter så). Dom har en massa olika sorters produkter för leder, hovar, allmänt, päls osv och det ska tydligen funka väldigt bra så hoppas på det! Beställde 750g, kostar ca 440 kr och 2 kg 1000kr. Tänkte köpa Keep me sound först som är ganska allmänt för hovarna, lederna, musklerna osv men eftersom jag redan använder noni som är ganska allmänt för hela kroppen kändes det bättre att koncentrera sig på hovarna.